Bir Ülke Düşünün Herkes Mutsuz !



Başlığı görür görmez aklınıza gelen ilk şeyi merak ediyorum ama önce isterseniz gelin birlikte düşünelim, gözümüzün önünde canlandıralım bu ülkeyi.

Bir kız düşünün işsiz. İş arasa da bulamayan, bulsa da diplomalı mesleğinde amele gibi çalıştırıp alacağı paranın asla asgari ücretin üzerine geçmeyecek olduğunu çoktan kabullenmiş.Hatta kendi mesleğinin haricinde bile iş bulamayacağını kabullenmiş.

Bu kız bir gün ağrıyan diş şikayetiyle hastanenin yolunu tuttu sabahın erken saatlerinde. Randevular sekizde başladığı halde ne bir sekreter ne de bir doktor vardı. Bu ülke de hiçbir iş vaktinde başlamaz ve insanlar dakik değildi. Sekreterin yaptığı işi düşünen kız "Ne kadar güzel bir iş" diye düşündü...Eminim bunu çoğu kişi içinden geçiriyordu .

Derken sekreter geldi.Gelen sekretere kayıt yaptıracak olan bir kuyruk insan ise hep aynı şeyi duymaktadır : "Masanın önüne geç ! " İnsanlar yüksek sesle ve sertçe söylenen bu sözü anlamasa da robot gibi sorgulamadan önce masanın önüne geçip ondan sonra kayıt yaptırıyorlardı. Sekreter hastaların sorularına olabildiğince ters, azarlar bir şekilde cevap veriyordu. Hastalarsa çekinerek oturdukları yerde adeta itaat ediyorlardı.Siz buna ne derdiniz? Ne kadar güzel bir iş mi? Ne kadar mutsuz bir sekreter mi ?

Sırası gelip içeri girdiğinde yine düşüncelere daldı kız... Bu diş doktoruna yıllardır gelirdi. Onun kadar işini sabırla ve güzel yapanı görmemişti. Mesleğinin hep ne kadar güzel olduğunu düşünürdü. Onun alacağı maaşı yıllarca çalışsa belki alabilirdi.Hayat kalitesi onunkinden daha yüksektir diye düşünürdü hep.Bu sefer öyle değildi, karşısında sürekli oflayan puflayan,saçı başı dağılmış hayattan bezmiş bir doktor vardı. Bir ara durup oflayarak dedi ki " Çok yoruluyorum biliyor musun ? "
Mutsuzluğu yüzünden okunuyordu.

Kız, o an fark etti. Burası öyle bir ülke ki ; çalışanı, işçisi, işsizi, okuyanı, öğrencisi, yaşlısı, genci herkes çok mutsuz. Bir virüsten daha hızlı bulaşan bir şey varsa mutsuzluk olmalı.
İş hayatlarında,normal hayatlarında insanüstü performans sağlayıp hiç bir sosyal hayatı bulunmayan bu insanların ülkesi size tanıdık geldi mi ? Fark ettiniz mi ? Bu ülke de iyi iş diye bir şey yok, iyi para iyi okul iyi hastane ya da şans diye bir şey yok. Bir ülke düşünün herkes mutsuz ...





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mevsimlere Göre Yaşa !

Instagram Profil Fotografı Neden Görünmüyor ?