Çiçekli'de Kahvaltı : Badem Restoran !

Merhaba, 
hafta sonum keyifle geçsin  şöyle güzel bir de kahvaltıyla taçlansın diyip kendini dışarı atanlar !
İzmir'de kahvaltı veya piknik denince akla ilk gelen yerlerden biridir Çiçekliköy. 
Bizim  de tercih sebebimiz genelde, çok yakın olması ve alternatif yerlerin bol olması. 
Bildiğim güzel  yerler olmasına rağmen, tesadüfen fotoğraflarını gördüğüm badem restoran benim ilgimi çekmeyi başardı. Sıcacık iç mekan dekorasyonu olsun , dışarıda ormanla iç içe yemyeşil huzurlu köşesi olsun bir şans verelim dedik bu mekana.




Masamızın bulunduğu köşeden bir görüntü... Şömineli bir çok mekan vardır fakat çok azı gerçek anlamda işlevini yerine getiriyordur. Burada ne şanslıyız ki biz gelmeden önce yakılmış bir şömineyle karşılaştık hatta mekandaki tek şansımız belki bu bile olabilir.



Masamızın karşısındaki duvara oldukça güzel bir işlev verilmiş ama şuan pek kullanılmıyor sanırım. Ocağı, fırını, lavabosu olsun küçümsenmeyecek bir mutfak bölümü oluşturulmuş, fakat mekan içerisinde çokta göze batmıyor. Tabi böyle bir kurtarıcı bölümün bulunması da servislerin gecikme riskini en aza indirmeli değil mi ? Sizce ?


Küçük mutfağı takiben yine kullanılmaya müsait bir şömine bunlarda yetmezse diye soba bile mevcut. Burada asla üşümeyeceğinizi garantilemiş olduk sanırım, sanki İzmir'de değil kutupta yaşıyormuşuz zannedilebilir, normaldir.

İç mekan L tipi, her tarafı cam bölmelerle ayrılmış ahşap dekorlarla süslü, içinde bulunduğu doğal ortama uyumlu sıcacık fakat küçük , bence bunda mekan sahipleri dahil hem fikiriz ki alternatif olarak bahçeye geçiyoruz. Kahvaltı'dan hemen sonra dışarıdan bahsedeceğim.


Kahvaltı gördüğünüz gibi bu kadar, yani demeyin sağında solunda bir şey varda ekrana mı sığmadı ya da diyette misiniz. Bu gibi soruları  katiyyen kabul etmiyor sizi mekan sahibine havale ediyoruz. Mekandaki ilk müşteri olmamıza rağmen, şu gördüğünüzü nacizane kahvaltıyı bir başka müşteri gelene kadar bekledik yaklaşık bir yarım saat.Önemli olan doymaktı, diyip karnımızı doyurduk, yani sanırım. İçerisi hafta sonu itibariyle yavaş yavaş dolmaya başlayınca bahçede devam etmeye karar verdik.



Oturduğunuz yerde herhangi bir cam bölmeyi açıp bahçeyle aranızdaki perdeyi kaldırabiliyorsunuz bakın bu güzel. Ormanın içine doğru genişletilmiş bu koca bahçede sol tarafta beş , önümüzde ise üç masa daha bulunmakta.



Burası düğün, nikah vb. çeşitli organizasyonlar için kullanıldığından böyle bir dekorasyon yapma gereği duyulmuş bahçenin tam ortasında. Sağ tarafta da epey masa mevcut görüldüğü üzere.


İçeride bir sürü boş masa olmasına rağmen gelen herkesi bahçeye almaya çalışıp , bahçede boş masa olduğu halde sırf hazır bir masa olmadığı için, çaylak bir garson edasıyla ne yapacağını bilemez halde sözde, bizi yerimizden kaldırmak istedi.

Bu sırada işletme sahibi olan biteni izlediği halde çok ayıp ettiklerini söylememize rağmen,
görmemiş gibi bize içeriye geçmemizi samimiyetsiz bir şekilde teklif etti. Dolayısıyla tatsız bir şekilde mekandan ayrılmak istedik fakat hesabı gördüğümüzde adeta dudağımız uçukladı.

Her şeyi hoş görmeye çalışmamıza rağmen, hafta sonuna tatsız bir başlangıç yapmamızı sağlayan mekan, işletmecisinden tutun, garsonu, kahvaltısı ,hizmeti dahil tamamen hayal kırıklığına uğrattı. Sadece mekan güzel bir alana konuşlandırılmış , dekorasyonu güzel ayarlanmış hepsi bu. Kahvaltı açısından tavsiye edemeyeceğim bir yer. 👎


Alternatif kahvaltı mekanları



Mekan hemen Çiçekliköy girişinde , haritayı bırakıyorum ☇



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Ülke Düşünün Herkes Mutsuz !

Mevsimlere Göre Yaşa !

Instagram Profil Fotografı Neden Görünmüyor ?