Ters Köse Filmler !

Merhaba !

Arayı biraz açtım farkındayım. Baharın verdiği o rahatlamayla pek çok şeyi erteleyip askıya aldığımız dönemlere de geçiş yapmış bulunuyoruz malum. Böyle bir görünüp bir kaybolan, sağ gösterip sol vuran havalarda biliyorum eliniz hiçbir şeye gitmiyor. Siz en iyisi arkanıza yaslanın bir film açın ve baharın getirdiği bu kısa süreli rahatlığın keyfini çıkarın !
Geçtiğimiz ay izlediğim iki filmden bahsetmek istiyorum size bu yazıda, daha doğrusu onların "bu mu yani?" dedirten cinsten ortak özelliklerine yer vereceğim. Birbiriyle alakasız iki harika filmin akıllarda soru işareti bırakan ters köşe finallerinden desek daha doğru olur sanırım... Merak ediyorsanız başlayalım !


🜲 WONDER WHEEL (2017)




Yönetmen : Woody Allen

Tür:  Dram

Süre: 1 saat 41 dakika

Oyuncular : Kate Winslet, James Belushi, Justin Timberlake






Sonunda doğru filmi bulmak ! Filmle ilgili ilginç bir olay geçti başımdan, aslında ilk çıktığı sıralarda izleyecektim fakat yanlış filmi koyan sitenin kurbanı oldum gerçekten. Kate Winslet ha çıktı ha çıkacak diye beklerken saçma sapan bir film izleyip soğumuştum.
Neyse ki sonunda doğru filmi izleyebildim ve gerçekten büyülendim bu iki harika oyuncu karşısında! 



KONUSU :

Ginny karakteriyle karşımıza çıkan Winslet, bir zamanlar aktristlik yapmış fakat bu çok sevdiği meslekten ayrılmak zorunda kalıp kendini garsonluk yaparken bulmuştur.
Hayallerine veda eden Ginny lunaparkta çalışan ve oldukça kaba bir adam olan Humpty ile evlenir.Babası ile yıllardır konuşmayan fakat şimdi onun evinde peşine düşen insanlardan saklanan Carolina ve oyun yazarı olmanın hayalini kuran Mickey'nin hayatı Coney Adasındaki lunaparkta kesişir.

YORUM :

Ginny evli olsa da mutsuz bir hayat yaşamaktadır.Kocası onu çok sevse de o, geçmiş yılların etkisindedir adeta,  aktris olduğu yılları unutamaz. Kocasına onu kötü dönemlerden çekip çıkardığı için büyük bir minnet borcundan öte hiçbir şey duymamaktadır.


Ait olmadığı bir hayattan kendince çıkış yolları arayan, ani duygu değişimleri ve patlamalar yaşayan Ginny'nin tek zaafı ve belki de bu dünyadan tek kurtuluş bileti sadakatsizliğidir. Bana geçen aslında Ginny'nin hayatını her gün kendi yazdığı bir oyundan bir sahneyi canlandırırmış gibi farklı rollere bürünmesi.Bunu sürekli değişen duygu durumdan anlıyoruz.



Bu sırada imdadına yakışıklı oyuncumuz sahilde cankurtaranlık yapan Mickey yetişiyor. Evli olduğunu bildiği halde, ondan yaşça büyük ve sadece yaşadığı sorunlardan kaçmak isteyen bu kadından uzak durmak yerine onun dramatik hal ve hareketlerinin çekiciliğine kapılıyor.
Sadakatsizlikte zirve yapmış ve kafalarında kurguladıkları oyunları ustaca uygulayan bu ikili sizi gerçekten çok şaşırtacak.



Araya üçüncü bir kişilik girene kadar tabi. Bizim masum, saf ve güzelliğiyle dudak ısırtan kızımız aynı zamanda Ginny'nin üvey kızı.Belki onunda bir cankurtarana ihtiyacı vardır ne dersiniz? Bir çapkın ve bir güzel karşı karşıya geldiklerinde birbirini asla teğet geçmez bilirsiniz.



Yazımın destan boyutuna ulaşmasından ne kadar etkilediğimi anlayabiliyorsunuzdur, bu yüzden burada kesmek zorundayım. Bu ilginç , detaylarında gizli,film adı gibi tam bir DÖNME DOLAP etkisi yaratacak üzerinizde finali ise tam bir muamma.

Ortalıkta dönen tüm dönme dolaplara ders niteliğinde bile olabilir hatta olsun bence ...

İzleyip benimle görüşlerinizi paylaşmanızı çok isterim çünkü gerçekten çok merak ediyorum sizin üzerinizde bırakacağı etkiyi ! Yorumlarınızı bekliyorum !

NOT: Birine içimin nasıl olduğunu anlatmaya kalksam "okyanusa bakan bir lunaparkta yaşamak gibi " derdim sanırım. Coney Island'a gerçekten bayıldım.



🜲THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI (2017)



Yönetmen: Martin McDonagh

Tür: Suç, Dram

Süre: 1 saat 55 dakika

Oyuncular: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell





KONUSU : 

Tecavüz edilip öldürülen kızının katillerinin bir türlü bulunamamasını hazmedemeyen Mildred bu konuda yetkilileri ve polisleri suçlamaktadır. Gereksiz sorunlarla uğraşan polis , vahşice katledilen kızı hakkında en ufak bir delil dahi bulamamıştır. Bir gün arabasıyla yoldan geçerken yol boyunca terk edilmiş halde duran reklam panoları dikkatini çeker ve bunu sesini duyurabilmek amacıyla kullanmaya girişir. Bu ilginç olay karşısında napacağını şaşıran kasabalılar ve polisler giderek bu durumdan rahatsız olmaktadır. Mildred ise bu olayı her ne pahasına olursa olsun çözmeye hazırdır. Herkese meydan okuması gerekse bile.

YORUM : 

Bu film hakkında oldukça güçlü ve yoğun duygular içerisindeyim gerçekten. Harika mesajlara sahip bir film. Kızı vahşice katledilen ve bunu gayet normal bir olaymışcasına sindirip hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam etmesini isteyen- ler ordusu. Mildred ın ise bu vicdan yoksunlarına tokat gibi soruları !



Kasabanın ve polislerin umursamamazlığına çıldırmamak ne mümkün ! Destek olmadıkları gibi eline geçen üç kuruşu kızının katillerinin bulunması için harcayan bir annenin önüne sürekli taş koymaları, onu susturmak ve sindirmek için ellerinden geleni yapmaları. Çok uzağa gitmeyelim, günümüzdeyiz.


İnsan kendini Mildred'ın yerine koyduğunda gerçekten mahvoluyor, tüm engellere rağmen güçlü durmaya çalışan bir anne. Bu uğurda varını yoğunu ortaya koyan hayatı mahvolmuş bir anne. Peki o katilin bulunma ihtimalini hiç düşündünüz mü ? Siz olsanız ne yapardınız ? Peki Mildred ne yapmıştır ? İşte bulmanız gereken sorunun cevabı bu, sorunun cevabı ve filmin sonu tamamen size kalmış bende kalemi size devrediyorum. Lütfen bana sonunu yazın !



Aldığı Oscar'ı sonuna kadar hak eden harika bir oyunculuk ! Kesinlikle vakit kaybetmeden izlemeniz ve izlettirmeniz gereken ders niteliğinde bir film.


Bu birbirinden şahane iki film hakkındaki görüşlerinizi gerçekten çok merak ediyorum,
bana sosyal medyalar aracılığıyla, mail yoluyla ya da yorum olarak görüşlerinizi belirtmeyi,aralarda sorduğum soruları cevaplamayı unutmayın... 

Şimdiden teşekkürler, iyi seyirler !

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Ülke Düşünün Herkes Mutsuz !

Mevsimlere Göre Yaşa !

Instagram Profil Fotografı Neden Görünmüyor ?