Urla'da Rengarenk Bir Köşe : Palet Cafe !

Bizim maviye olan düşkünlüğümüz Selanik'de açan bir çift gözle başlar, denizle devam eder... „



Daha girişiyle kalbinizi fethetmedi mi ? Etmediyse yazımın devamında bu şirin yer hepinizin gözlerinde kalpler oluşturacak eminim. Minik  bir kapıdan bahçeye adımınızı atar atmaz rengarenk çiçekleri , duvarları adeta içinizi açıyor.


Bahçenin girişinde hemen sağ tarafta böyle bir yer karşılıyor sizi. Dilerseniz üstü kapalı, toprak zeminli dört kişilik masalarda oturabilir. Dilerseniz çimlere kişi sayınız kadar masa kurmalarını isteyebilirsiniz. Masalar genel olarak dört kişilik.


Bahçenin geriye kalan bir kısmı ise hem kapalı hem açık alan olarak kullanılıyor.


Denize sıfır manzarası ve denize bakan kısım cam bölmeli , bahçeye bakan kısım ise muşambayla ayrılmış. 
Masalar yine dört kişilik.


Bahçenin hemen bitiminde aşağıda sahil görünüyor, bu kısımda mekana ait dilerseniz burada da vakit geçirebilirsiniz, özellikle yazları kaçınılmaz gibi görünüyor.


Pencerenizden ansızın meraklı gözlerle dalan kediler, kumsalda oynayan çocuklar ve köpekler. Balık tutanlar , bir dalgalanıp durulan deniz ve bir açıp bir kapayan İzmir'in o her mevsimi yaşatan havasıyla burayı gözünüzde canlandırabilirsiniz.


Biz Palet Cafe'yi hafta sonu kahvaltı yapmak için seçtik.Mekana ilk geldiğimizde boş olsa da, daha sonra hızla dolmaya başladı.  Hatta çoğu yer çoktan rezerve edilmişti bile, bu yüzden eğer hafta sonları gelmek isterseniz mutlaka telefon aracılığıyla rezervasyon yaptırmanızı öneriyorlar. Hafta içi herhangi bir sorun olmadığını söylediler. 

Kahvaltıya gelecek olursak, çayınız semaverde geliyor kahvaltıda bolca kızartma  ve sos mevcut.Gerçekten tıka basa doyduğumuzu söyleyebilirim. Mekanda tüm çalışanlar gerçekten oldukça güleryüzlü , hizmet olarakta ufak gecikmeler dışında herhangi bir sıkıntımız olmadı. Manzara o kadar harika ki zaten aceleniz olmayacaktır eminim.



Mesela bu harika köşede oturmak için rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Bahçenin girişindeki mekan genelde daha çok kalabalık gruplar tercih edebiliyor. Rengarenk sandalyelerle döşenmiş ve okuyabileceğiniz bir çok güzel kitap mevcut


İçerisi hem modern hem otantik tarzda döşenmiş.Hem televizyon, kitaplık hem de eskilerin klasik sobası bulunuyor.


Kapıdan girişte sağ tarafta bahçeye ve denize bakan küçük bir bölüm. Burası da antikalarla dekore edilmiş. Mekana hafta içi gelirseniz Akdeniz menüleriyle karşılaşabilirsiniz bu arada.


PEKİ NEREDE BU CENNET ?

Urla, Zeytinalanında. Şehir içinden gelirseniz denizi takiben sağ tarafınızda, daha kısa yolu tercih ederseniz solunuzda kalacaktır mekan.

Şehrin kalabalığından kaçıp , Paletin huzurlu köşelerinden birinde soluklanabilirsiniz.
Denize doğru hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle, sevgiler !



Haritayı şuraya bıraktım:





Diğer önerilere de göz atmak ister misiniz ? 


Yorumlar

  1. Merhabalar, sitenizi google+ paylaşımınız üzerinden buldum. Artık takip ettiğim siteler arasındasınız. Sizde filmleri
    artık bizim sizin sitemizden izlerseniz seviniriz. Linki aşağıya bırakıyorum bir göz atabilirsiniz.

    https://www.filmfullizlehd.net

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Ülke Düşünün Herkes Mutsuz !

Mevsimlere Göre Yaşa !

Instagram Profil Fotografı Neden Görünmüyor ?