Kukla Severler Buraya !

Selam !

Sevinçten ve heyecandan yerimde duramadığım en sevdiğim ay geldi çattı ! Nereden başlasam anlatmaya acaba ? Kuklaları küçüklüğümden beri çok seven biri olarak, yaşım artsa da peşini bırakmayıp aksine sıkı sıkı tutunduğum bu eğlenceli dünyaya, her sene sizleri de davet etmeyi misyon edindim biliyorsunuz !

Eee.. Kukla gösterileri başlarda ben size haber vermez miyim ? Beni yakından takip edenler bilir, her yıl Mart ayında düzenlenen ve artık gelenekselleşen " Kukla Günlerine " katıldığımı,ayrıca etkinlikler hakkında haber verdiğimi ve ön yargınızı yıkmaya çalıştığımı.

Geleneksel kukla günleri diğer bir adıyla "İzmir Uluslararası Kukla Günleri" bu yıl 12'incisi düzenlenmekle birlikte, artık giderek büyüyen bir aile ve kesinlikle yaşı, dili, sözü olmadan bizi tek çatı altında toplayan bir eğlence.

GÖSTERİLER NE ZAMANA KADAR ?

Mart ayına girmemizle birlikte gösteriler başlamış buluyor aslında bu yıl 1 Martta başlayan oyunlar, 18 Martta ne yazık ki sona eriyor. 21 Mart'ın Dünya Kuklalar Günü olduğunu belirtmek isterim

ETKİNLİK NEREDE DÜZENLENİYOR ?

Etkinlik gerçekten geniş kapsamlı siz gitmeseniz bile İzmir'in herhangi bir yerinde kuklalar sizin karşınıza çıkacak buna emin olabilirsiniz. Okul, kampüs, sokak veya caddelerde, metro önlerinde, AVM'lerde ama en çok AKM, Sabancı, Han Tiyatro vb. kültür merkezlerinde hatta Konak meydanında bile kuklalar sizi bulacak !

ETKİNLİK KAPSAMINDA NELER MEVCUT ?

Kukla günleri sadece oyunlardan,gösterilerden mevcut değil atölyeler,sergiler, söyleşiler, konferanslar mevcut ayrıca bir çok yerde yarışmalar bile düzenleniyor.
Bu sene Hollandalı ünlü kukla sanatçısı Leo Petersen'in kuklalar ile ilgili sırlarını paylaştığı harika bir söyleşiye yer verilmiş.

BİLET NEREDEN ALINIYOR ?

Biletler internet üzerinden alınamadığı için gösteri başlamadan bir saat önce gidip , gösteri mekanında açılan gişeden temin edebilirsiniz.

BU YIL İLGİMİ ÇEKMEYİ BAŞARAN OYUNLAR HANGİLERİ?

Bu yıl yine hangisine gitsem karar veremediğim oyunlar arasından sizin için seçtiklerime gelin bir göz gezdirelim !

⬗ La Compagnie Les Malles (MANTO ) -İSVİÇRE


" Tam şu an, zamanı elimizde tuttuğumuzu sanıyor olsak da aslında her an geçmişin bir parçasıdır. Hatıralarda yaşayan ancak ömrünü doldurmuş ve bir askıya asılmış kıyafetler gibi. Bu kıyafetler Manto’da birer karaktere dönüşüyor ve hem bu ana hem de geçmişe dayanan hikâyelere can veriyor.  Kıyafetlerin evrimi ve dönüşümü oyunun iki yaşlı karakteri Georges ve Victoria sayesinde keyifli bir seyirliğe dönüşüyor. La Compagnie Les Malles’den müthiş bir dans gösterisi eşliğinde, bir tutam absürtlük ile yaşlanmayı konu alan bir gösteri. "






⬗  JOVAN - YUNANİSTAN

"1920’lerde Türkiye’den göçen Yunan halk müzisyenleri tarafından ortaya çıkarılmış bir müzik türü olan Rembetiko’yu sever misiniz? O zaman bu gösteri tam size göre. Çağdaş bir Rembetiko sanatçısı olan Jovan hikâyemizin kahramanı. Her gün kahvesini hazırlar ve sevgili buzukisini çalmaya başlar. Bu Jovan'ın günlük ritüelidir. Lakin olaylar bu sefer her zaman olduğu gibi gelişmez. Aslında Jovan’ın başkaldıran kişiliğinin ardında başka müzik türlerine olan tutkusunu da görürüz. Baştan sona Ege müzikleri eşliğinde akıp giden oyunda izleyiciler ile sürekli etkileşim halindeki yaşlı Jovan’ın performansına bayılacaksınız."





⬗ IT'S ME ANNABEL (BENİM ADIM ANNABEL) - ROMANYA

"Annabel, çocukluğunun geçtiği evde ergenlik çağlarındayken tuttuğu günlüğünü bulur ve ailesinin kavgalarını geniş hayal gücü sayesinde unutmaya çalıştığı günleri hatırlar. Oyunda, ergenliğinin getirdiği sorunlarla yüzleşmeye çalışan Annabel’in günlüğü üstünden onun geçmişine tanık oluruz. Romen kukla tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Lightwave Theatre Company, yetişkin izleyicilere yönelik oyununda insan boyunda kuklalar kullanıyor. Endonezya, Tayland, Hırvatistan, Almanya, Türkiye, Bulgaristan, Vietnam ve Japonya gibi birçok ülkede performanslarını sergileyen topluluk, kuklayı drama, canlı müzik ve dansla birleştirerek sanatsal bir zenginlik yaratıyor. "








Beni bu senede yalnız bırakmayacağınıza gönülden inanıyorum. Kuklaların dünyasından herkese rengarenk,  kucak dolusu sevgiler !

Yorumlar

  1. Bu sene de nasip olmadı, etkinliğe katılmak. Rembetiko yaşlı Jovan ilgimi çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Jovan için biraz geç kalmış olabilirsiniz fakat üzülmeyin, etkinlik 18 Marta kadar devam ediyor.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Ülke Düşünün Herkes Mutsuz !

Mevsimlere Göre Yaşa !

Instagram Profil Fotografı Neden Görünmüyor ?