Blogger'a Sosyal Medya Butonları Eklemek

⚶ Blogger'da veya açtığınız herhangi bir sitede en önemli şey kesinlikle sosyal medya butonlarıdır. 
Sosyal medyada takip etme ve sayfalarınızı paylaşma imkanı sağlayan bu butonlar, bizlerin daha çok kişiye ulaşmasını sağlayan en önemli araçtır. 
Böyle olunca da butonları sitemize nasıl ekleyeceğimiz tam bir merak konusu fakat internet üzerinde özellikle Blogger için bu konu hakkında yazılan yazılar oldukça eski ve kafa karıştırıcı. 

☁ Benim en basitinden denediğim örnek: Blogger > Ayarlar > Yerleşim > Gadget ekle bölümünden Html seçip ,oradan buradan bulup kopyaladığım gerekli sosyal medya kodlarını yapıştırmaktı. Bu girişimden sonuç aldım fakat bu işlem gadget'a bağlı olduğu için seçtiğiniz blog şablonunda hangi bölüme gadget ekleyebiliyorsanız yaptığınız tüm işlemlerde sayfanızın o kısmında görülüyor.
Mesela ben, takip et butonlarımın sağ üst köşede belirmesini isterken şablonum buna müsaade etmeyip bu butonları açılır bir profil menüsü içinde gösteriyor.

★ Eğer bu tür konulardan hiç anlamayan ve benim gibi uğraşırken acayip sıkılan biriyseniz doğru yerdesiniz çünkü size hayat kurtarıcı bir bilgi vereceğim. Size bu sorunun en temiz ve basit çözüm yolunu sunuyorum. Hazır mısınız ?

⭕ Yapmanız gereken tek şey addthis sitesine üye olmak bu kadar basit ! Bu site içerisinde web sayfanıza eklemek istediğiniz bütün tool yani araçların şablonları hali hazırda mevcut.Neler bunlar ?Paylaşma,takip etme,liste oluşturma,ilgili gönderiler,ödeme şekli gibi araçlar. Bu araçlardan herhangi birini seçip eklemek istediğiniz siteleri de (Instagram, Twitter vs.) seçtikten sonra sadece kullanıcı adınızı (username) yazmanız yeterli.Bunları yaparken sayfanızda nerede nasıl görüneceğine dair ön izlemeler otomatik olarak oluşturuyor. Ayrıca doğru bağlantı verip vermediğinizi de sosyal medya ikonlarına basıp açılan sayfadan görebilirsiniz.Bağlantınız yanlışsa yani kullanıcı adınız, zaten açılmayacaktır.

⭕ Her şey tamam, geriye tek bir şey kaldı kod almak. Sayfanızın sağ üst köşesindeki "Get The Code "  butonuna tıkladığınızda size zaten videolu ve açıklamalı bir şekilde orada yer alan kodu sitenizin hangi alanına yapıştırmanız gerektiğini söylüyor.

⭕ Blogger üzerinden anlatacak olursak bu kodu , sayfanızın tema bölümüne gidip temanızın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklamanız .Orada Html düzenle seçeneğine bastığınızda karşınıza sayfanızın kodlarının yer aldığı bir pencere açılacak. Arama yapabilmek için klavyenizden CTRL+F tuşuna basıp çıkan kutucuğa </body> kodunu yazıp aratmanız yeterli. Sayfa içerisinde bulduğu bu kodun hemen yanına kopyaladığınız kodu yapıştırın <body>sizin kodunuz</body>ve kaydedin. Bu kadar ! Artık istediğiniz tüm araçlar sitenizde hazır ve istediğiniz yerde. İsterseniz önizleme yapıp kontrol edebilirsiniz.

Umarım memnun kalmışsınızdır. Addthis bu anlamda benim işimi fazlasıyla kolaylaştırdı gerçekten.Eğer yapamazsanız ya da bir sorun olursa buradan sorabilirsiniz. Yorumlarınız benim için çok önemli!

Ayrıca hazır konusu açılmışken sosyal medya hesaplarımdan beni takip etmeyi unutmayın.Tam istediğim yerdeler, sağ üst köşe ! 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Ülke Düşünün Herkes Mutsuz !

Mevsimlere Göre Yaşa !

Instagram Profil Fotografı Neden Görünmüyor ?